Παρατηρώντας τις σταγόνες της βροχής που σαν να θέλουν να ξεπλύνουν τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, μας επισκέπτονται καθημερινά από αρχές Σεπτέμβρη, είναι εντυπωσιακό, πως παρασύρουν το μυαλό μας σε μέρη διαφορετικά, πιο μαγικά…  …σε ιστορίες και ανθρώπους που αν αφεθούμε, γυρνάμε το χρόνο πίσω και ζούμε μαζί τους τις στιγμές τους, τη ζωή τους. Αυτή είναι άλλωστε η ιστορία, αυτός είναι ο πολιτισμός μας.
Το φθινόπωρο και η βροχή μας ωθούν σε μια αναδρομή στο παρελθόν, που φέρνει στην επιφάνεια και στο παρόν νέες ιδέες και εμπνεύσεις. Ταξιδεύοντας, λοιπόν, σε χρόνια πίσω, αναζητούμε την αρχή, την πηγή δημιουργίας της δουλειάς μας. Κοσμήματα και δημιουργίες μοναδικής τέχνης κάνουν την εμφάνιση τους περί του 1000 π.Χ , γεγονός που κάνει να αγαπήσουμε και να θαυμάσουμε τη δουλειά μας ακόμη πιο πολύ. Τα Βασιλικά πρόσωπα και ο ανεξάντλητος πλούτος της εποχής, στιγματίζουν την ιστορία, με κοσμήματα και ημιπολύτιμους λίθους , ως ένδειξη δύναμης, εξουσίας και πολιτιστικής ταυτότητας. Η κοσμηματοτεχνία άκμασε και ενίσχυσε σημαντικά τις ελληνικές πόλεις και σε μια αέναη συνέχεια, εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές δημιουργίας που θέτουν το ελληνικό στίγμα στη κατασκευή κοσμημάτων, παγκοσμίως αναγνωρίσιμο.
Ξεφυλλίζοντας, εικόνες εποχής, μεταφερόμενες από γενιά σε γενιά, παρατηρούμε την εξέλιξη και τη χρήση των κοσμημάτων, αφομοιώνοντας τεχνικές και στολισμούς που δημιουργούν σχέδια μοναδικά και ανεπανάληπτα. Ως Ελληνίδες σχεδιάστριες κοσμημάτων, ανακατεύουμε τη χρυσόσκονη της εποχής που αιωρείται στην ατμόσφαιρα από τη δύναμη του πολιτισμού μας με τις τάσεις του παρόντος που ζούμε, μπλέκουμε την αρχαία τέχνη με τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας και κατασκευάζουμε κοσμήματα που αφήνουν το στίγμα τους στην προσωπικότητά της καθεμιάς που τα φοράει.

Για τη Unique by Peace , τα κοσμήματα δεν είναι απλά, μια δυο χρωματιστές πινελιές πάνω μας, αλλά, η αντανάκλαση του εαυτού μας. Επισκεφτείτε μας για να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, γιατί, έτσι, οι δημιουργίες μας, θα αποκτήσουν ταυτότητα και θα μείνουν στη δική σας ιστορία, στη δική σας ζωή. Για να έχετε να αναπολείτε, όταν κάθεστε δίπλα στο παράθυρο, κοιτώντας τις σταγόνες της βροχής, που σαν ταξιδιάρικα οχήματα θα σας παίρνουν και θα σας πηγαίνουν στις αναμνήσεις τους δικού σας παρελθόντος.